İnşaat Hesabı Uygulama Örnekleri
İnşaat hesabını kullanarak nasıl daha karlı projeler üretebileceğinizi uygulama örnekleri ile inceleyin
Müteahhit ve Mimarlar için;
Teklif vermek için yüksek fizibilite maliyetleri ödemeyin
Verilen her teklifin anlaşma ile sonuçlanmayacağının farkındayız. Müteahhitlerimiz sürekli yeni yerler ile ilgilendiklerinden pek çok arsa ve mal sahibine teklif verirler.
Gerçekleşmesi garanti olmayan projeler için proje çizimi ve metraj hesabı yaparak teklif vermek on binlerce lirayı bulabilir. Her teklifin anlaşma ile sonuçlanmadığı düşünüldüğünde bu hesaplamaları uzman mühendis ve teknik elemanların günlerce çalışarak gerçekleştirmesi sonucu oluşacak maliyet, büyük projeler yapan sektör devleri haricinde hiç bir müteahhitimiz için gerçekçi değildir.
Bu sebeple pek çok müteahhit projelere kabataslak teklifler vermekte, bunun sonucunda projelerin birçoğu öngörülen bütçenin üzerine çıkmakta ya da rekabetçi teklif sunulmadığından gerçekten fırsat olan bir proje anlaşması başarısızlıkla sonuçlanabilmektedir.
İnşaat hesabını kullanarak, programa sadece bağımsız bölümler ve metrekarelerini girdiğinizde proje maliyetiniz detaylı olarak yaklaşık 10 dakikada hesaplanır. Hesap sonucunu ortalama 60 sayfalık bir rapor ile size sunulur.
Hesaplanan proje maliyetini optimize edin!
İnşaat hesabı ile herşey sizin elinizde.
Projede kullanılacak malzeme türü ve markasını değiştirerek ya da dubleks daire ile ek daire arasında oluşacak maliyet farklarını projenize yansıtıp çıkartarak çalıştığınız bölge için en karlı ve hızlı satılabileceğini düşündüğünüz planları tek ekrandan ve sadece birkaç tıklama ile kolayca görüp, karşılaştırabilirsiniz. Bu sayede tutarlı teklifler oluşturup, hızlı satılabilir projeler üretmeniz ve karlılığınızı yükseltmeniz mümkündür.
İnşaat hesabını tercih etmeniz için birkaç iyi sebep daha:
İnşaat hesabı kısaca İnşaat başlamadan (teklif aşamasında) inşaatın maliyetini hesaplama aracıdır.
- 5dk’da binanın tüm maliyetini çok düşük (%2 civarı) hata payıyla hesaplayabilir.
- Yaptığı tüm hesapları detaylı bir şekilde rapor olarak sunabilir.
- Aynı işi yapmakta kullanılan 2 farklı malzemeden hangisinin daha hesaplı olduğunu anında görebilir. Örneğin: Duvar yaparken tuğla, ytong ve bims kullanma maliyetinin ne kadar fark ettiğini görüp ona göre malzeme seçimi yapılabilir.
- Emsal’li (kaks) arsalarda yapılabilecek birkaç farklı inşaatın maliyetleri hızlıca kıyaslanabilir.
- Dubleks daire yapıp satmakla, yapmadan satmak arasındaki kar farkının rahatlıkla gösterebilir.
Gayrimenkul değerleme uzmanları için;
Gayrimenkul uzmanları için inşaat hesabı ile nasıl tutarlı bir değerleme yapıldığında bir örnek üzerinden göz atalım.
Örneğin: Yatırımlık arsa arayan bir yatırımcınız var ve 1000m² olan arsasının piyasa koşullarına göre değerini öğrenmek ve satın almak istiyor. Gayrimenkul değerleme uzmanı olarak siz; arsada yapılabilecek binanın maliyetini inşaat hesabı ile kolayca öğrenebilirsiniz.
Hesabını gerçekleştirdiğiniz projede 10 daire olduğunu varsayalım. Dairelerin 1 tanesinin de piyasadaki satış fiyatı 800.000 TL olsun. Bu binanın maliyetini İnşaat Hesabı aracılığıyla hesapladığımızda 2.500.000 TL buldunuz. Müteahhite de bir kar biçerek arsanın sahibine tutarlı bir teklif vermeniz artık mümkün.
Örneğin müteahhitin karı 1.500.000 TL olsun. Bu arsa 4.000.000 TL’ye müteahhite satılsa, 2.500.000 TL olarak hesapladığınız inşaat maliyeti ile birlikte müteahhitin toplam 6.500.000 TL maliyeti olacaktır. Binamızda 10 daire var ve daire başı piyasa fiyatının 800.000 TL olduğu düşünüldüğünde satıştan edinilecek toplam gelir 8.000.000 TL dir. Buna göre bu arsadan 1.500.000 TL kar elde edilebilir.
Bu hesap yöntemi SPK Lisanslı Değerleme Uzmanı için hesap yöntemlerinden birisi olup, bu şekilde rapor sunulması her şarta uygun olmayabilir ama pratik hesaplar için çokça kullanılan bir yöntemdir.
Hesabını Bilen Herkes için;
İnşaat hesabını kullanarak; inşaatın tüm giderlerini detaylı bir şekilde, kategoriler halinde, inşaatın ilerleyişine uygun bir şekilde, satın alınan 1kg çivinin bile maliyeti atlanmadan tutulup, günlük, aylık, yıllık veya proje bazlı raporunun alınabileceği, hangi ustaya/taşerona ne kadar ödemenin yapıldığı ve ne kadar borcun kaldığı, ileri vadeli olarak kime ne kadar borcunuzun olduğunu görebildiğiniz,
Kısa ve uzun vadedeki nakit akışınızı tutabildiğiniz ve tüm bu hesapları 7 gün 24 saat, herhangi bir kuruluma gerek olmadan online olarak dilediğiniz cihazdan takip edebildiğiniz, kullanımı için hiçbir eğitime gerek olmayan, herkesin rahatlıkla kullanabileceği bir inşaat gider takip yazılımıdır.