İnşaat Hesabı

Kişisel Verilerin Korunması

Çevik Proje Yazılım A.Ş.

Kişisel Verilerin Korunmasına İlişkin Aydınlatma Metni

 

Çevik Proje Yazılım A.Ş. (Bundan sonra kısaca “İNŞAAT HESABI” ya da “Şirket” olarak anılacaktır) olarak, kişisel ve özel nitelikli kişisel verilerinizin  korunmasına önem vermekteyiz. Bu nedenle Şirketimiz tarafından, Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verilerinizin, iş amaçlarıyla bağlı olarak, aşağıda açıklandığı çerçevede kullanılmak, kaydedilmek, saklanmak, güncellenmek, aktarılmak ve/veya sınıflandırılmak suretiyle 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’na (“KVK Kanunu”) uygun olarak işlenmesi hususunda gereken bütün gayret ve özeni göstermekteyiz. Bu kapsamda Şirketimiz tarafından başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen Kanun ve Yönetmelikler gereğince kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini ve erişilmesini önleme, ve muhafazası amacıyla, uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik tüm teknik ve idari tedbirler alınmaktadır.

 

Bu aydınlatma metninin hedef kitlesi, Şirketimiz tarafından internet sitelerimizde ve kurumsal süreçlerimizin işletilmesi sırasında kişisel verileri işlenen tüm gerçek kişilerdir.

 

İnternet sitemizin ziyaret edilmesi sırasında kaydedilen kişisel bilgiler, kişisel verilerin korunmasına ilişkin mevzuat gereğince işlenmektedir. Ancak, İNŞAAT HESABI’ya ait internet sitesinden (insaathesabi.com) bağlantı verilen diğer internet sitelerindeki veri güvenliği konusunda bir garanti sunulamamaktadır. Bu konuda ilgili sayfanın veri güvenliği ile ilgili politikası, tarafınızdan dikkatle incelenmelidir.

 

1. Hukuki Nitelik ve Kapsam

 

KVK Kanununun “Veri Sorumlusunun Aydınlatma Yükümlülüğü” başlıklı 10’uncu maddesi uyarınca, verileri işlenen kimselerin onayları alınırken aydınlatılmaları gerekmektedir.

KVK Kanunu kapsamında kişisel veri, kimliği belirli veya belirlenebilir gerçek kişiye ilişkin her türlü bilgiyi (“Kişisel Veri”) ve bunun bir özel türü olan Özel Nitelikli Kişisel Veri ise, ırk, etnik köken, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep veya diğer inançlar, kılık ve kıyafet, dernek, vakıf ya da sendika üyeliği, sağlık, cinsel hayat, ceza mahkûmiyeti ve güvenlik tedbirleriyle ilgili verileriniz ile biyometrik ve genetik verilerinizi (“Özel Nitelikli Kişisel Veri”) ifade eder. Bu Aydınlatma Metni kapsamında Kişisel Verileriniz için yapılan açıklamalar Özel Nitelikli Kişisel Verilerinizi de kapsamaktadır.

 

KVK Kanunu 3/1-ı maddesi uyarınca İNŞAAT HESABI, “Veri Sorumlusu”dur. Bu çerçevede, aydınlatma yükümlülüğü ile veri sahiplerine, veri sorumlusunun kimliği, kişisel veri işleme amaçları, kişisel verilerin aktarıldığı kişiler ve aktarma amaçları, kişisel verilerin toplanmasının hukuki sebepleri, kimlere aktarılabileceği ve yöntemleri, kişisel veri sahibinin veri sorumlusuna yönelteceği güncelleme, silinme ya da anonimleştirme gibi KVK Kanunu’nun 11’inci maddesinde sayılan hakları konusunda bilgilendirme yükümlülüğü getirmiştir.

 

Veri Sorumlusu sıfatıyla İNŞAAT HESABI Kişisel Verilerin İşlenmesine İlişkin Aydınlatma Metni ile KVK Kanununun 10’uncu maddesi hükmü uyarınca kişisel verilerinizi mevzuatta öngörülen sınırlar ve şartlar dahilinde işlediği hususunda veri sahiplerini bilgilendirmekte ve aydınlatmaktadır.

 

Bu aydınlatma metni sunduğu IT hizmetleri bağlamında aynı zamanda bir “veri işleyen” veya “alt veri işleyen” de olabilen İNŞAAT HESABI’nın, veri işleyen olarak yürüttüğü veri işleme faaliyetlerini kapsamamaktadır.

 

2. Veri Sorumlusunun Kimliği

 

KVK Kanununun 3. maddesinin 1. fıkrasının (ı) bendinde veri sorumlusu, “Kişisel verilerin işleme amaçlarını ve vasıtalarını belirleyen, veri kayıt sisteminin kurulmasından ve yönetilmesinden sorumlu olan gerçek veya tüzel kişiler” olarak tanımlanmıştır. Bu çerçevede veri sorumlusu, yukarıda sayılan internet sayfalarını ziyaret ettiğiniz İNŞAAT HESABI’dir.

 

Çevik Proje Yazılım A.Ş.

ADRES: Orhan Veli Kanık Cad. No:37/B Kavacık/Beykoz-İstanbul

İNTERNET SİTESİ:  https://insaathesabi.com/

Tel: +90 216 706 0572

e-posta: [email protected]

 

 

3. Veri İşleyen

 

KVK Kanunun 3/1-ğ maddesinde, “Veri İşleyen”, Veri sorumlusunun verdiği yetkiye dayanarak onun adına kişisel verileri işleyen gerçek veya tüzel kişi olarak tanımlanmıştır.

Veri işleyen tarafından kendisine haşere edilen işlemleri veri işleyen ve veri sorumlusu adına işleyen gerçek ve tüzel kişiler ise “alt veri işleyen” olarak kabul edilir.

 

4. Kişisel Verilerinizin İşlenme Amaçları

 

Kişisel verileriniz KVK Kanunundaki ilkeler doğrultusunda;

 

  1. a) İNŞAAT HESABI tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden müşterilerimizin haberdar edilmesi ve daha iyi yararlandırma olanaklarının sunulması;
  2. b) Sunulan ürünlerin/hizmetlerin kalitesinin artırılması, müşteri memnuniyeti önceliklerimiz doğrultusunda müşterilerimizin ihtiyaçları, beğenileri ve kullanım alışkanlıklarına göre özelleştirilerek sunumu ve öneriler getirilmesi;
  3. c) Ticari ortaklıklarımızın ve stratejilerimizin doğru olarak planlanması ve yürütülmesi;
  4. d) Müşterilerimizin dijital varlıklarını ve bunlarla ilgili olan haklarını korumalarına, yönetmelerine ve devretmelerine yardımcı olmak,
  5. e) Müşterilerimize çevrimiçi hizmetlerimizin online ve tele satış işlemlerinin gerçekleştirilmesi,
  6. f) Müşterilerin online servislerimizi kullanabilmeleri ve yönetebilmeleri için,
  7. g) Kullanıcı kimliklerinin doğrulanabilmesi ve yönetilebilmesi,
  8. h) Şirketimizin ve iş ortaklarımızın hukuki, ticari ve fiziki güvenliğinin temini;
  9. i) En üst düzeyde kişisel ve ticari veri güvenliğinin sağlanması, buna uygun bilişim altyapısı ve veri tabanlarının oluşturulması ile idari ve teknik tedbirlerin alınması,
  10. j) Şirketimiz internet sitelerinde sunulan hizmetlerin geliştirilmesi, gelecek talep ve şikayetlere cevap verilmesi, bu mecrada oluşan hataların giderilmesi ve internet sitelerimizden paylaşılmış olan GizlilikPolitikası’na uygunluğunun sağlanması,
  11. k) Şirket tarafından yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından; kampanya, indirim, promosyon, ek ve/veya yan fayda teklifleri dahil, danışman ya da destek uzmanı atama gibi gerekli tüm çalışmaların yapılması ve buna bağlı iş süreçlerinin yürütülmesi,
  12. l) Müşterilere sunulan ürün ve hizmetlere yeni özellikler eklenmesi var olan özelliklerin geliştirilmesi,
  13. m) Dijital iş ortaklarımız (Google, Facebook, Instagram vb.) ve tele satış operasyonlarımız dahil tüm pazarlama ve ticari kanallarında müşterilere uygun en faydalı ürün, servis ve fiyat tekliflerinin oluşturulabilmesi ve sunulabilmesi,
  14. n) Şirkete ait stratejilerin belirlenmesive stratejik plan ve hedeflerimiz doğrultusunda Şirketin kurumsal işleyişinin sağlanması, amaçları doğrultusunda KVK’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları kapsamında işlenir.

 

5. Kişisel Verileri İşlemeye İlişkin İlkelerimiz

 

İNŞAAT HESABI olarak; kişisel verilerin işlenmesinde benimsediğimiz ilkeler şunlardır;

 

  1. a) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun işleme,
  2. b) Doğru ve güncelliği sağlama gayretinde olma,
  3. c) Belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenme
  4. d) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olma
  5. e) İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilme

 

6. Kişisel Verilerin İşlenme Yolları

 

Verileriniz, İNŞAAT HESABI’da ancak rızanız ya da Kanuna uygunluk hallerinden birinin varlığı halinde tutulur ve işlenir. Aşağıdaki hallerden birisinin veya bir kaçının varlığı halinde verilerinizi işlenmesi için açık rızanıza gerek duyulmamaktadır.

 

  1. a) Kanunlarda açıkça öngörülmüş haller (özlük dosyası, fatura işlemleri vb.)
  2. b) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olan işlemler (sözleşme, muvafakatname vb.)
  3. c) İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması (tek taraflı paylaşım,kartvizit, sosyal ağlar vb.)
  4. d) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri

 

7. İşlenen Kişisel Verilerin Kimlere ve Hangi Amaçla Aktarılabileceği

 

Şirketimizde KVK Kanunu’na uygun olarak toplanan ve işlenen kişisel verileriniz, KVK Kanunu ve kişisel verilerin güvenliği ile ilgili sair mevzuat kapsamında, açıklanan amaçlarla ve gizlilik sözleşmeleri eşliğinde;

 

  1. a) iş ortaklarımıza, tedarikçilerimize, hissedarlarımıza,
  2. b) Yetki vermiş olduğumuz, Şirketimiz nam ve hesabına faaliyette bulunan satış ortaklarımıza,
  3. c) Kanunen yetkili kamu kurumları ve özel kişilere,
  4. d) Yurt içindeki ve yurt dışındaki çözüm ortaklarımıza, ifa yardımcısı olan veri işleyen ve alt veri işleyen konumundaki şirketlere ve kuruluşlara aktarılabilecektir.

 

 

8. Kişisel Verilerin Toplama Yöntemi ve Hukuki Sebebi

 

Kişisel verileriniz, Şirketimiz tarafından verilen hizmet, ürün ya da icra edilen ticari faaliyete bağlı olarak değişkenlik gösterebilmekle birlikte;

 

KVK Kanunu m. 4, 5 ve 6’ya uygun bir şekilde, otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, çağrı merkezi, internet sitesi, sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilecek, güncellenerek işlenebilecektir.

Kişisel verileriniz, her türlü sözlü, yazılı ya da elektronik ortamda, yukarıda yer verilen amaçlar doğrultusunda Şirketçe sunduğumuz ürün ve/veya hizmetlerin belirlenen yasal çerçevede sunulabilmesi ve bu kapsamda Şirketimizin sözleşme ve yasadan doğan yükümlülüklerini eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirebilmesi amacı ile edinilir. Bu hukuki sebeple toplanan kişisel verileriniz KVK Kanunu’nun 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları kapsamında bu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlar dahilinde de işlenebilmekte ve aktarılabilmektedir.

 

9. Kişisel Verileri Nasıl Koruyoruz?

 

İNŞAAT HESABI tarafından toplanan kişisel verilerin korunması ve yetkisiz kişilerin eline geçmemesi ve müşterilerimizin ve müşteri adaylarımızın mağdur olmaması için gerekli teknik ve idari bütün tedbirler alınmaktadır. Bu çerçevede yazılımların standartlara uygun olması, üçüncü tarafların özenle seçilmesi ve şirket içinde Gizlilik Politikamıza riayet edilmesi sağlanmaktadır.

 

10. Kişisel Veri Sahibinin Hakları ve Başvuru

 

Kişisel veri sahipleri olarak, KVK Kanunu m. 11’de sayılan haklarınıza ilişkin taleplerinizi, işbu Aydınlatma Metninde aşağıda düzenlenen yöntemlerle Şirketimize iletmeniz durumunda Şirketimiz niteliğine göre, talebi en geç otuz gün içinde ücretsiz olarak sonuçlandıracaktır. Ancak, Kişisel Verileri Koruma Kurulunca bir ücret öngörülen hallerde, Şirketimiz tarafından belirlenen tarifedeki ücret alınacaktır. Ayrıca yürürlükte olan mevzuat uyarınca kişisel verilere ilişkin başvurular veri sahibinin bizzat kendisi tarafından yapılmak zorunda olduğundan başvurularınızın sadece sizlerle ilgili kısmı cevaplanacak olup, eşiniz, yakınınız ya da arkadaşınız gibi üçüncü kişiler hakkında yapılan bir başvuru kabul edilmeyecektir. Velayet ve vesayetiniz altında bulunan kişiler için ise başvuruda bulunma hakkınız bulunmaktadır.

 

Bu kapsamda kişisel veri sahipleri İNŞAAT HESABI tarafından internet sayfamızda duyurulan iletişim kanallarına başvurarak kendinizle ilgili olarak;

 

  1. a) Kişisel verilerinizin işlenip işlenmediğini öğrenme,
  2. b) Kişisel verileriniz işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,
  3. c) Kişisel verilerinizin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,
  4. d) Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,
  5. e) Kişisel verilerinizin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinizin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  6. f) KVK Kanununun ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinizin silinmesini veya yok edilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,
  7. g) İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,
  8. h) Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

 

11. Başvurunun Yapılması

 

KVK Kanunu’nun 13. maddesinin 1. fıkrası gereğince, aynı kanunun 11. maddesinde belirtilen haklarınızı kullanmak ile ilgili talebinizi kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi ya da şirketimize daha önce bildirdiğiniz ve sistemimizde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle, [email protected] adresine ya da yazılı olarak şahsen, noter veya iadeli taahhütlü posta vasıtasıyla iletebilirsiniz.

 

Başvuruda;

 

  1. a) Adınız, soyadınız ve başvuru yazılı ise imzanız,
  2. b) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı iseniz T.C. kimlik numarası, yabancı iseniz uyruğunuz, pasaport numaranız veya varsa kimlik numaranız,
  3. c) Tebligata esas yerleşim yeri veya iş yeri adresiniz,
  4. d) Varsa bildirime esas elektronik posta adresiniz, telefon ve faks numaranız,
  5. e) Talep konunuzun bulunması gerekmektedir. Konuya ilişkin bilgi ve belgeler başvuruya eklenmelidir.

 

12. Kişisel Verilerin Elde Edilmesi ve İşlenmesi

 

  1. Web Siteleri Kullanıcılarının (Çevrimiçi ziyaretçi) Kişilerin Kişisel Verilerinin İşlenmesi

 

Siteleri kullanan kullanıcılar talepte bulunmak amacıyla; ad, soyad, e-posta, telefon, meslek bilgisi,  ilgilenilen ürün şeklindeki bilgileri İNŞAAT HESABI tarafından işletilen internet sitelerindeki üyelik, destek, iletişim ve diğer her nevi formları doldurarak iletebilirler.

 

Kullanıcılar paylaştıkları bu kişisel verileri site tamamen kendi iradeleri ile paylaştıklarını kabul ederler. Bu kişisel veriler, sadece kullanıcılar tarafından yöneltilen talebin ve/veya üyeliğin değerlendirmesi ve/veya gerçekleştirilmesi amacıyla işlenecektir.

 

Bunun yanı sıra web sitesi’ni ziyaret eden kullanıcılara ait IP adresi, deneme hesabı dahi olsa verilen her nevi hizmetin başlama ve bitiş zamanı, yararlanılan hizmetin türü, yararlanılan hizmetin kullanım sınırı ve/veya kotası ve/veya kullanım hakkı, aktarılan veri miktarı ve varsa abone kimlik bilgilerinden oluşan, “trafik bilgileri” 5651 Sayılı Kanun uyarınca ayrıca işlenmektedir.

 

  1. Tedarikçilerin ve Müşterilerin Kişisel Verilerinin İşlenmesi:

 

İNŞAAT HESABI ürün, hizmet veya mal tedarik süreçlerinin takibi ve icrası amacıyla gerçek kişi tedarikçi, tedarikçi çalışanı ve/veya tedarikçi yetkilisi, müşteri kuruluşların temsilcileri ve yetkililerine ait asgari düzeyde kişisel verileri işlemektedir.

 

İlgili veriler, (Ad-soyad, telefon, e-posta, meslek) veritabanı ortamında, exchange ortamında, müşteri bilgisi barındıran CRM ortamlarında  ve/veya şirket telefonlarında muhafaza edilir.

 

 

 

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (“KVKK”)

UYARINCA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA

AÇIK RIZA METNİ

 

Çevik Proje Yazılım A.Ş. (Bundan sonra kısaca “İNŞAAT HESABI” ya da “Şirket” olarak anılacaktır) olarak; veri sorumlusu sıfatıyla, 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat kapsamında istisnaya tabi olan hallerin haricinde, kişisel verilerinizin işlenmesi kapsamında aşağıdaki hususlara ilişkin açık rızanızı talep ediyoruz;

 

Kanun ile İNŞAAT HESABI Politikaları kapsamında düzenlenmiş olan ilgili hükümlerde belirtildiği üzere işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaçla bağlantılı olarak sınırlı ve ölçülü bir şekilde,

 

Tarafımıza bildirdiğiniz veya bildirildiği şekliyle olmak üzere doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak, kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, Kanun’da düzenlendiği üzere bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurumları ile kuruluşları ile paylaşılacağını ve Kanun’un öngördüğü şartlarda, iş bu metinde aşağıda bahsedilen amaçlar dahilinde yurt içinde veya yurt dışında bulunan İNŞAAT HESABI’nın hissedarlarına, iş ortaklarına, tedarikçilerine, ödeme ve/veya tahsilat aracılarına ve/veya üçüncü kişilere aşağıda belirtilen amaçlara ek olarak ;

 

  • Bilişim ve/veya yazılım ürünleri ve/veya hizmetleri, e-ticaret hizmetleri (ticaret platformları ve çevrimiçi ödeme/tahsilat aracı kurumları dahil) kapsamında ödeme ve/veya tahsilat hizmetlerinin gerçekleştirilmesi,
  • Perakende satış ve hizmetlerinin sunulması,
  • SMS (kısa mesaj) ve elektronik posta iletileri vasıtası ile ürün bilgilendirme ve pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi,
  • İNŞAAT HESABI’na ait internet sitesi üzerinden toplanan kullanıcı çerezleri ve üye ve/veya müşterilerin e-posta ve telefon numarası üzerinden ve meslek gruplarına göre yurtiçi ve yurtdışı iş ortakları vasıtası ile dijital (google reklamları, sosyal medya reklamları, e-posta pazarlama vb.) ya da geleneksel (telefon araması, SMS, vb.) pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi 

 

çerçevesinde İNŞAAT HESABI tarafından aktarılacağını, devredileceğini, sınıflandırılabileceğini ve Kanun’da sayılan sair şekillerde işlenebileceğini bildiririz.

 

Müşterilere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve Kanun ile ilgili mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülük çerçevesinde; iş bu metinde sayılanlarla sınırlı olmamak üzere söz konusu amaç ve yasal yükümlülüklerini yerine getirebilmeyi sağlayacak kişisel verilerinizi (ad, soyad, cep telefonu numarası, e-posta, meslek, eğitim, üyenin tüm alışveriş bilgileri, müşteri işlem bilgileriniz sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması durumunda üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler, uygulama üzerindeki gezinme ve tıklama bilgileri, uygulamayı ve/veya internet sitesini açtığı lokasyon bilgileri, alışverişindeki ürün bilgileri sizlerden talep edilebilmekte ve bu verileriniz aşağıdaki amaçlara uygun şekilde İNŞAAT HESABI’nın mobil ya da internet uygulamasında kayıt edilebilmektedir.

 

Aşağıda belirtilen amaçlar esas alınarak, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, kişisel verileriniz;

 

  • İNŞAAT HESABI’nın internet sitesinde Müşteri kaydının açılması, kullanıcı adı oluşturulması, deneme hesaplarının oluşturulması ve güncellenmesi,
  • Online satış veya tele-satış yapılması ve bunu sağlayabilmek için İNŞAAT HESABI’nın Müşteri ile iletişime geçebilmesi,
  • İNŞAAT HESABI tarafından Müşteri’ye ait faturanın (e-fatura, e-arşiv, kâğıt fatura) Müşteri’ye gönderiminin sağlanması,
  • Deneme hesabı, Ödeme, Sipariş ve Destek Talebi takibinin yapılması,
  • Çağrı merkezi üzerinden ve/veya tele pazarlama yoluyla gerçekleştirilen aramalar üzerinden kalite ölçümü, ürün ihtiyaç analizi, müşteri talep analizi gibi ürün ve/veya hizmetlerin geliştirilmesini, düzenlenmesini ve/veya iyileştirilmesini sağlayacak faaliyetlerin gerçekleştirilmesi
  • Bilgilendirme, ürün tanıtımı yapılması, Müşterilere öneri sunulabilmesi, kampanya, promosyon, indirim, teklif, etkinlikler, çekilişler, yarışmalar ve fırsat faaliyetleri ve hizmetlerimizle ilgili Müşterilerimizin bilgilendirilmesi,
  • Satış sonrası İNŞAAT HESABI tarafından Müşteriye destek verilebilmesi,
  • İNŞAAT HESABI’nın, Müşteri memnuniyetini oluşturmak ve/veya arttırmak amacıyla iyileştirdiği ve yeni geliştirdiği ürünler için, Müşterilerini haberdar edilmesi,
  • Müşterilere toplu elektronik ileti yönetiminin sağlanması,
  • İNŞAAT HESABI’nın internet sitesinin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmesi,
  • İNŞAAT HESABI’nın internet sitesini analiz etmek ve bu sayede performansını arttırması,
  • İNŞAAT HESABI’nın internet sitesinin işlevselliğini artırmak ve kullanım kolaylığı sağlaması,
  • İNŞAAT HESABI’nın internet sitesine yönelik olarak kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmesi,
  • Mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek, akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülüklerin ifa edilmesi,
  • Müşteri ile kurulacak sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • İNŞAAT HESABI’nın hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için verinizi işlemenin zorunlu olması.
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, İNŞAAT HESABI’nın meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması gibi diğer nedenlerle,

 

Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenecektir.

 

Veri Sorumlusu’nun Kimliği ve İletişim Bilgileri

 

İNŞAAT HESABI’nın müşterilerinden elde edilen kişisel veriler bakımından Kanun ve ilgili düzenlemeler uyarınca “veri sorumlusu” sıfatına haiz olan İNŞAAT HESABI’a ait kimlik ve iletişim bilgilerine aşağıda yer verilmiştir.

 

Çevik Proje Yazılım A.Ş.

ADRES: Orhan Veli Kanık Cad. No:37/B Kavacık/Beykoz-İstanbul

İNTERNET SİTESİ:  https://insaathesabi.com/

Tel: +90 216 706 0572

e-posta: [email protected]

 

 

İşbu Müşteri Açık Rıza Metninde yer alan hususlarla alakalı olarak açık rıza vermiş olduğum kişisel verilerimin, yukarıda açıklanmış olan amaçlarla işlenmesine ve yukarıda belirtilmiş olan kişilere aktarılmasına hiçbir etki altında kalmadan, Müşteri Aydınlatma Metni’ni de okuyarak açık rıza veriyorum.

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU (“KVKK”)

UYARINCA KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI HAKKINDA

AÇIK RIZA METNİ

 

Çevik Proje Yazılım A.Ş. (Bundan sonra kısaca “İNŞAAT HESABI” ya da “Şirket” olarak anılacaktır) olarak; veri sorumlusu sıfatıyla, 7 Nisan 2016 tarihli ve 29677 Sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“Kanun”) ve ilgili mevzuat kapsamında istisnaya tabi olan hallerin haricinde, kişisel verilerinizin işlenmesi kapsamında aşağıdaki hususlara ilişkin açık rızanızı talep ediyoruz;

 

Kanun ile İNŞAAT HESABI Politikaları kapsamında düzenlenmiş olan ilgili hükümlerde belirtildiği üzere işlenmelerini gerektiren amaç çerçevesinde ve bu amaçla bağlantılı olarak sınırlı ve ölçülü bir şekilde,

 

Tarafımıza bildirdiğiniz veya bildirildiği şekliyle olmak üzere doğruluğunu ve en güncel halini koruyarak, kaydedileceğini, depolanacağını, muhafaza edileceğini, yeniden düzenleneceğini, Kanun’da düzenlendiği üzere bu kişisel verileri talep etmeye yetkili olan kamu kurumları ile kuruluşları ile paylaşılacağını ve Kanun’un öngördüğü şartlarda, iş bu metinde aşağıda bahsedilen amaçlar dahilinde yurt içinde veya yurt dışında bulunan İNŞAAT HESABI’nın hissedarlarına, iş ortaklarına, tedarikçilerine, ödeme ve/veya tahsilat aracılarına ve/veya üçüncü kişilere aşağıda belirtilen amaçlara ek olarak ;

 

  • Bilişim ve/veya yazılım ürünleri ve/veya hizmetleri, e-ticaret hizmetleri (ticaret platformları ve çevrimiçi ödeme/tahsilat aracı kurumları dahil) kapsamında ödeme ve/veya tahsilat hizmetlerinin gerçekleştirilmesi,
  • Perakende satış ve hizmetlerinin sunulması,
  • SMS (kısa mesaj) ve elektronik posta iletileri vasıtası ile ürün bilgilendirme ve pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi,
  • İNŞAAT HESABI’na ait internet sitesi üzerinden toplanan kullanıcı çerezleri ve üye ve/veya müşterilerin e-posta ve telefon numarası üzerinden ve meslek gruplarına göre yurtiçi ve yurtdışı iş ortakları vasıtası ile dijital (google reklamları, sosyal medya reklamları, e-posta pazarlama vb.) ya da geleneksel (telefon araması, SMS, vb.) pazarlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi 

 

çerçevesinde İNŞAAT HESABI tarafından aktarılacağını, devredileceğini, sınıflandırılabileceğini ve Kanun’da sayılan sair şekillerde işlenebileceğini bildiririz.

 

Müşterilere daha iyi hizmet verebilmek amacıyla ve Kanun ile ilgili mevzuattan kaynaklanan yasal yükümlülük çerçevesinde; iş bu metinde sayılanlarla sınırlı olmamak üzere söz konusu amaç ve yasal yükümlülüklerini yerine getirebilmeyi sağlayacak kişisel verilerinizi (ad, soyad, cep telefonu numarası, e-posta, meslek, eğitim, üyenin tüm alışveriş bilgileri, müşteri işlem bilgileriniz sosyal medya hesaplarıyla bağlanılması durumunda üyenin o kanallar aracılığıyla paylaşılmasına onay verdiği bilgiler, uygulama üzerindeki gezinme ve tıklama bilgileri, uygulamayı ve/veya internet sitesini açtığı lokasyon bilgileri, alışverişindeki ürün bilgileri sizlerden talep edilebilmekte ve bu verileriniz aşağıdaki amaçlara uygun şekilde İNŞAAT HESABI’nın mobil ya da internet uygulamasında kayıt edilebilmektedir.

 

Aşağıda belirtilen amaçlar esas alınarak, ancak bunlarla sınırlı olmamak üzere, kişisel verileriniz;

 

  • İNŞAAT HESABI’nın internet sitesinde Müşteri kaydının açılması, kullanıcı adı oluşturulması, deneme hesaplarının oluşturulması ve güncellenmesi,
  • Online satış veya tele-satış yapılması ve bunu sağlayabilmek için İNŞAAT HESABI’nın Müşteri ile iletişime geçebilmesi,
  • İNŞAAT HESABI tarafından Müşteri’ye ait faturanın (e-fatura, e-arşiv, kâğıt fatura) Müşteri’ye gönderiminin sağlanması,
  • Deneme hesabı, Ödeme, Sipariş ve Destek Talebi takibinin yapılması,
  • Çağrı merkezi üzerinden ve/veya tele pazarlama yoluyla gerçekleştirilen aramalar üzerinden kalite ölçümü, ürün ihtiyaç analizi, müşteri talep analizi gibi ürün ve/veya hizmetlerin geliştirilmesini, düzenlenmesini ve/veya iyileştirilmesini sağlayacak faaliyetlerin gerçekleştirilmesi
  • Bilgilendirme, ürün tanıtımı yapılması, Müşterilere öneri sunulabilmesi, kampanya, promosyon, indirim, teklif, etkinlikler, çekilişler, yarışmalar ve fırsat faaliyetleri ve hizmetlerimizle ilgili Müşterilerimizin bilgilendirilmesi,
  • Satış sonrası İNŞAAT HESABI tarafından Müşteriye destek verilebilmesi,
  • İNŞAAT HESABI’nın, Müşteri memnuniyetini oluşturmak ve/veya arttırmak amacıyla iyileştirdiği ve yeni geliştirdiği ürünler için, Müşterilerini haberdar edilmesi,
  • Müşterilere toplu elektronik ileti yönetiminin sağlanması,
  • İNŞAAT HESABI’nın internet sitesinin çalışması için gerekli temel fonksiyonları gerçekleştirmesi,
  • İNŞAAT HESABI’nın internet sitesini analiz etmek ve bu sayede performansını arttırması,
  • İNŞAAT HESABI’nın internet sitesinin işlevselliğini artırmak ve kullanım kolaylığı sağlaması,
  • İNŞAAT HESABI’nın internet sitesine yönelik olarak kişiselleştirme, hedefleme ve reklamcılık faaliyeti gerçekleştirmesi,
  • Mesafeli satış sözleşmesi ve Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun’un ilgili maddeleri tahtında akdettiğimiz sözleşmelerin koşulları, güncel durumu ve güncellemeler ile ilgili müşterilerimiz ile iletişime geçmek, gerekli bilgilendirmeleri yapabilmek, akdettiğimiz sözleşmeler uyarınca üstlenilen yükümlülüklerin ifa edilmesi,
  • Müşteri ile kurulacak sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması,
  • İNŞAAT HESABI’nın hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması,
  • Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için verinizi işlemenin zorunlu olması.
  • İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, İNŞAAT HESABI’nın meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması gibi diğer nedenlerle,

 

Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen kişisel veri işleme şartları ve amaçları dâhilinde belirli, açık ve meşru amaçlar için işlenecektir.

 

Veri Sorumlusu’nun Kimliği ve İletişim Bilgileri

 

İNŞAAT HESABI’nın müşterilerinden elde edilen kişisel veriler bakımından Kanun ve ilgili düzenlemeler uyarınca “veri sorumlusu” sıfatına haiz olan İNŞAAT HESABI’a ait kimlik ve iletişim bilgilerine aşağıda yer verilmiştir.

 

Çevik Proje Yazılım A.Ş.

ADRES: Orhan Veli Kanık Cad. No:37/B Kavacık/Beykoz-İstanbul

İNTERNET SİTESİ:  https://insaathesabi.com/

Tel: +90 216 706 0572

e-posta: [email protected]

 

 

İşbu Müşteri Açık Rıza Metninde yer alan hususlarla alakalı olarak açık rıza vermiş olduğum kişisel verilerimin, yukarıda açıklanmış olan amaçlarla işlenmesine ve yukarıda belirtilmiş olan kişilere aktarılmasına hiçbir etki altında kalmadan, Müşteri Aydınlatma Metni’ni de okuyarak açık rıza veriyorum.