İnşaat Hesabı

Hesabın Doğruluğu

İnşaat Hesabı Doğru Veriye Nasıl Ulaşıyor?

Ortalama %90 doğruluk payını nasıl sağladığımızı öğrenin

Daima Güncel ve Doğru Maliyetler

Pek çok değişkenin olduğu ve bazı maliyet kalemlerinin neredeyse her gün değiştiği inşaat sektöründe saha verilerinin doğruluğunu garanti etmek, bir başka ifade ile %100 doğruluk payı ile çalışmak imkansızdır.

İnşaat hesabı, 81 ili tarayarak aktif proje yürütülen il ve ilçelerdeki proje sahibi firmalar, müteahhitler, taşeronlar, ustalar ve tedarikçilerden güncel işçilik ve malzeme fiyatlarını toplar. Aynı lokasyondaki aynı maliyet kalemi için birçok kaynaktan veriler toplanır. Bu verilerin hatalı olanları, piyasayla uyuşmayanları, güncel olmayanları elenir. Kalan veriler derlenerek hesap yapacak siz kullanıcılara sunulur. Örneğin: Bir ilimizde tuğla işçilik fiyatı verilerini aldığımızda gelen fiyatlar 10, 11, 12, 13 TL bandındayken bir kaynaktan 20TL gibi piyasadan yüksek bir fiyat veya 6TL gibi piyasanın altında bir fiyat gelebilir. Piyasanın altındaki veya üstündeki bu fiyatlar ve doğru olsa bile güncel olmayan fiyatları sistem eler. Kalan fiyatların toplandığı kaynaklara göre hesap yapıp siz kullanıcılarımıza sunulur. Bu işlemleri her kalem için tek tek yapmaktayız. Ayrıca doğru fiyatı seçmemize yardımcı olan yapay zeka modülümüz de bulunmaktadır.

Bunlara ilave olarak hakediş verilerinden gerçekleşen projelerin çıktıları alarak güncel fiyat ortalamaları ile örtüştürür. Olası bir sapma halinde veri doğrulaması için saha bilgileri yenilenir. 

Hesabı doğru yapabilmek için binadaki tüm metrajları doğru bir şekilde hesaplayabilmemiz gerek. Metraj hesaplarını doğru yapabilmek için 2014 yılından beri 100’lerce bitmiş projenin hesabı tekrar yapıldı. Yapılan hakedişler, projedeki ve bitmiş binadaki metrajlarla İnşaat Hesabı’nda çıkan metraj sonuçları kıyaslandı, hatalar düzeltildi ve sistemdeki algoritmalar sürekli güncellendi. Bu sayede metraj hesaplarımız belli bir standarda oturdu.

Doğruluk oranı en yüksek hesap için detaylara çok önem verdik. Sadece beton, demir, kapı, parke, çatı gibi ana maliyetleri hesaplamıyoruz. Seramik örülürken kaç torba derz dolgusu lazım olduğunu, alçı sıvayı 14mm yapmakla 15mm yapmak arasındaki fiyat farkını, şantiyedeki aylık elektrik faturasını, kaç saat jcb kiralamanız gerektiğini, kaç mt drenaj yapacağınızı, temelde kaç tane topraklama çubuğu lazım olduğunu ve bunun gibi maliyet hesabı yaparken hiç aklınıza gelmeyecek 100’lerce detay kalemi tek tek hesaplıyoruz.

Tüm bu veri kümeleri çapraz kontroller sonucu formül tutarlılığına yansıtılır. %2 üzerindeki sapmalarda veriler tekrar kontrol edilir ve hata payı minimize edilmeye çalışılır.

İnşaat hesabı bu yoğun ve çapraz kontrollü gerçek saha bilgileri sayesinde ortalama %90 doğruluk payını hedefler ve işletir.