İnşaat Hesabı

PVC Pencere Doğrama Maliyeti Hesaplama

Pencere Türü Seçin

cm

cm

cm

cm

cm

 

Mermer Denizlik

Otomatik Panjur

Toplam Profil Miktarı mtültest1

Cam Metrajı m2test1

Mermer Denizlik Metrajı mtültest1

Toplam Profil Maliyetitest1

Toplam Cam Maliyetitest1

Aksesuar Maliyetitest1

Opsiyonel Maliyetlertest1

Genel Maliyet Toplamıtest1

Genel Bilgi

Kapı ve pencere sistemlerinin son zamanlarda en önemli malzemelerinden birisi de PVC’dir. Poli-Vinly-Klorid isimlerinin baş harflerini taşımaktadır. Halk dilinde genelde pimapen olarak bilinir. Çeşitli katkı maddeleriyle harmanlandıktan sonra yüksek sıcaklıklarda şekillendirilir ve plastik haline getirilerek kullanımı sağlanmaktadır. Kapı, orta kayıt, kanat gibi kullanım panellerinin tamamına PVC doğrama denmektedir. Sayısız avantajı ve çeşitli sağlamış olduğu kolaylık ile en çok tercih edilen ürünler arasındadır. Mükemmel derecede su sızdırmazlığı sağlamaktadır. Şık ve estetik bir görüntü sağlamaktadır. Bakımı kolay olması açısından, uzun süre bakım ya da onarım masrafları gerektirmez. Kolay çürüyüp, paslanmaz. Çözülme ve bükülme gibi problemler yaratmaz. Oldukça sağlam ve dayanıklıdır. Yanmaya karşı dirençli bir yapısı vardır. Yenilikçi tasarımlarıyla sizi daima yeniliğe taşır. Geri dönüşümü olan malzemeler olmasından ötürü çevrecidir. Üretirken düşük enerji tüketmek yeterli olur.

 

 

Sürme, katlanabilen, tek kanatlı, kemerli, stüdyo, cumba, giyotin, vasistas gibi çeşitleri bulunmaktadır. Kapı, pencere gibi birçok alanda tercih edilebilmektedir. Normal doğramalara göre müşterilerine daha çok katkı sağlamaktadır. Ses yalıtımı, yüksek ısı yalıtımı, rüzgâra karşı dayanıklı olması, şık ve estetik bir görüntüsü olması ve bakımının kolay olması tercih edilmesindeki en büyük etkenlerdir.

 

Pimapen pencere maliyetini belirleyen en önemli unsur malzemenin kalınlığı, ısı kaybını karşı önlem gibi özellikleridir. Bir pimapen pencere kalınlığı en az 3 mm olmalıdır. Dışarıdan gelen ses kesmesi adına çift cam kullanılmalıdır. Belirlediğiniz maliyetlere göre ısı yalıtımlı, güneşten korumalı, gürültü/ses önleyici ve güvenlik özellikli olmasını belirleyebilirsiniz. Her özellik maliyeti artırır. Seçilen özellikler neticesinde kalınlık belirlenmiş olur ve ona göre sipariş verilebilir. 

 

Mevcut hava koşullarına ve konuma  göre pvc pencerelerde bazı özelliklerin olması gerekir. Örneğin bir otel binasında sesi geçirmemesi gerekir. Başka bir deyişle yatak odası camları ses karşı yalıtımlı olması gerekir. Hava koşullarına göre ise Antalya konumlu bir evde ısı yalıtımlı olması gerekir. Isıyı geçirmemesi gerekir. Erzurumda ise içerdeki ısıyı dışarı vermemesi gerekir. Bu yüzden konum bile pencere özellikleri için önemli unsurdur.

 

Fiyat araştırmasında farklı firmalardan fiyat sorgulamak yararlı olacaktır. Fakat her firmanın malzeme kalitesi, profil kalınlığı vs. aynı değildir. Bu yüzden detaylı bir şekilde araştırılması gerekir. Fiyatların olmasını isterken pimapen pencere kalitesinden ödün verilmemelidir. Çünkü sene içerisinde yakıt masraflarını ve konforu etkilemektedir. 

Pimapen pencere montajından önce mermer olan denizlikler yerleştirilmelidir. Pencerelerde 75 mm, kapılarda ise 100 mm’ lik menteşe kullanılmalıdır. Menteşeler arası mesafe 750 mm’ yi geçmemelidir. Bu mesafenin artması menteşelere binen yükü artıracaktır ve sonrasında sarkma olacaktır. Pimapenin yerleşiminden sonra kenarlara köpük sıkılarak ve vida ile sabitlenerek montajı tamamlanır. Derzler silikon ile doldurulmalıdır. Pencerelerde aksesuar seçimide oldukça önemlidir. Örneğin her odada bir adet çift açılımlı cam olması gerekir. Odaların havalandırması için bu önemlidir. Pencere haricinde sineklik veya panjur varsa maliyet hesapların dahil edilmelidir. 

PVC Doğrama Maliyeti Örnek

PVC maliyetinde diğer bir dille pimapen pencere maliyetinde en önemli etken pencere tipidir. Sizlere bir pimapen pencere tipine ait maliyetini insaathesabi.com adresine ait olan online pimapen fiyat hesaplama programı üzerinden göstereceğiz. Hesaplarken insaathesabi.com üzerine ait olan pvc doğrama hesaplama programı kullanılmıştır. Fiyatlar 07.08.2022 tarihine aittir. Örnek olarak üç bölmeli çift açılımlı camı yapacağız. Pencere ölçüleri 180*180 cm’ dir. Kanat ölçüsü ise 60 cm’ dir. 


PVC Hesaplama Programı Maliyet Analizi;

Toplam Profil Miktarı= 20 mtül

Cam Metrajı= 2.92 m2

Toplam Profil Maliyeti= 3570 TL 

Toplam Cam Maliyeti= 723.2 TL 

Aksesuar Maliyeti= 520 TL 

Genel Toplam= 4813 TL 

Sıkça Sorulan Sorular

Pimapen fiyat hesaplama nasıl yapılır?

Pimapen maliyeti pvc metretül maliyeti ve cam metrekare maliyeti üzerinden hesaplanır. Pvc profilleri değişken kesitlerde ve farklı özelliklerde olduğundan pimapen maliyetleri değişken olmaktadır. Pimapen fiyatı öncelikle seçilen pencere ölçülerine ve pencere tipine göre pvc metretülü hesaplanır. Sonrasında cam alanı bulunur ve bu alanlarla birim maliyetlerle çarpılarak toplam pvc ve toplam cam maliyeti bulunur. Bu maliyetlerin yanında aksesuar maliyetleri de eklenerek toplam maliyet bulunmuş olur.

1+1 daire için pimapen pencere maliyeti ne kadardır?

Yukarıda hesapladığımız pencere türleri üzerinden gidersek 1+1 daireye ait pimapen pencere maliyeti yaklaşık olarak 15.475 TL’dir. Yukarıda hesaplanan dairede eksik olarak 1 kapı ve 1 pencere çıkardığımızda bu maliyet oluşur.


140*140 cm pencerelerin maliyeti= 1 adet*3000 TL= 3000 TL

140*210 cm pencerelerin maliyeti= 2 adet*3850 TL= 7700 TL

150*210 cm balkon kapısı maliyeti= 1 adet*3850 TL= 3850 TL

70*50 cm havalandırma penceresi=1 adet*925= 925 TL


Not: Bu fiyat 30.08.2022 tarihine aittir.


TOPLAM= 15.475 TL

2+1 evin pimapen maliyeti ne kadar olur?

Bir ev düşünelim 2+1 ve 100 metrekare olsun. İçerisinde 2 yüksek salon penceresi ve 1 balkon kapısı, sonrasında mutfakta 1 adet mutfak penceresi ve 1 adet balkon kapısı, yatak odasında 2 adet yüksek pencere, diğer odada 1 adet pencere ve son olarak banyoda 1 adet havalandırma penceresi olsun. Bu daireye ait pimapen pencere maliyetini insaathesabi.com aracılığı ile hesaplayalım.


140*140 cm pencerelerin maliyeti= 2 adet*3000 TL= 6000 TL

140*210 cm pencerelerin maliyeti= 3 adet*3850 TL= 11.550 TL

150*210 cm balkon kapısı maliyeti= 2 adet*3850 TL= 7700 TL

140*50 cm havalandırma penceresi=1 adet*1850= 1850 TL


TOPLAM= 27100 TL


Not: Bu fiyat 30.08.2022 tarihine aittir.