İnşaat Hesabı Nasıl Çalışır?
Maliyet hesabınızı hızlandıran inşaat hesabı’nın nasıl çalıştığını öğrenin
Yapacağınız inşaattaki daire ve dükkan m2 ‘lerini ve binanın kat sayısını sisteme girdiğinizde detaylı maliyet hesabı yapar.
Bu hesabı yaparken şunlara dikkat eder:
- İnşaatı yapacağınız ildeki güncel işçilik ve malzeme fiyatlarını göz önüne alır. Örneğin: İstanbul’da yapacağınız inşaattaki seramik işçilik fiyatıyla Amasya’da yapacağınız inşaattaki seramik işçilik fiyatı birbirinin aynısı değildir. Bu fiyatlar sürekli güncellenir. Bazı fiyatlar günlük güncellenirken, bazı fiyatlar haftalık veya 2 haftalık periyotlarla güncellenir.
- Yönetmelikteki değişiklikleri takip edip, sistemi sürekli günceller. Örneğin: Asansör yönetmeliği gereği 10 katlı bir bina hesabı yapmak istediğinizde 2.asansör yapmanız gerektiği, yangın yönetmeliği gereği bina yüksekliği 21.50mt’yi geçtiğinde ana merdivene ek olarak yangın merdiveni de yapmanız gerektiği konusunda sizi uyarır ve maliyet hesabını ona göre yapar. Yangın merdiveni yaparken karşınıza çıkan 100’lerce kalemin maliyetini hesaplar. Bu şekilde tüm yönetmelikleri sisteme anında entegre eder.
- İnşaat maliyetini hesaplarken inşaatı kendi içinde 30 kategoriye ve 1000’lerce işleme ayırır. Tüm değerler birbirine bağlı olarak çalışır. Örneğin: Siz dairelerden 1 tanesine ilave ebeveyn banyosu yapmak istediğinizde sistemde 150-200 farklı değerin metrajı ve fiyatları değişkenlik gösterir.
- Farklı malzeme türlerine göre hesaplama yapıp size malzemeler arasında karar verme hakkı sunar. Örneğin: Binanın dış duvarlarını 13,5cm tuğla mı yoksa 13,5cm gazbeton mu yapmak arasında ne kadar fiyat farkı olduğunu anında hesaplar. Gazbeton ödemesini m3, tuğla ödemesi ise adet olarak yapılır. Tuğla harcı için kum ve çimento gerekirken, gazbeton için yapıştırıcı gerekir. Tüm bunların metrajlarını ve fiyatlarını detaylı hesaplayıp iki malzeme arasında detaylı maliyet hesabı yapar. Bu hesabı tüm inşaat için yapar.
- Mimarın yaptığı etütü veya projeyi İnşaat Hesabı sistemine girebileceğiniz gibi elinizde bir proje yoksa arsanızın imar durumu belgesindeki bilgileri kullanarak da maliyet hesabı yapabilirsiniz.
- Toplam inşaat alanını değiştirmeden, farklı daireler yaparak maliyet farkını görüp ona göre nasıl bir inşaat yapacağınıza karar vermenize yardımcı olur. Örneğin: 1000 m2
inşaat alanınız var. 20 tane 50 m2 daire yapmakla, 10 tane 100 m2 daire yapmanız arasındaki maliyet farkını anında görebilirsiniz. Her iki inşaatın toplam alanı da 1000m2 olsa da toplam maliyetleri değişkenlik gösterir. İnşaat Hesabı kesinlikle inşaatın toplam alanını 1500TL-2000TL gibi sabit bir değerle çarpıp maliyet hesabı yapmaz. Aynı şekilde dükkan yapıp yapmamak, dubleks daire yapıp yapmamak, daireleri küçültmek veya büyültmek arasındaki maliyet farklarını anında hesaplayabilirsiniz.
Binlerce formülü toplar ve birbirleri ile ilişkilendirir
Yoğun mühendislik hesabı gerektiren ve birbirini etkileyen binlerce formülü birbiriyle ilişkilendiren inşaat hesabı, projenize eklediğiniz her bir bölümü, türüne göre maliyetinize yansıtmak için bu detaylı ilişkilendirmeleri kullanır.Örneğin herhangi bir dairenize ekleyeceğiniz ek bir banyo için banyo duvarında kullanılacak fileden, kapı çıtasına. Lavabo bataryasından, havlupana yaklaşık 280 değişkeni aynı anda hesaplayıp, maliyete yansıtır.
Örnek bileşen listesini görmek için Hemen Tıklayınİmar Yönetmeliklerine Uyumlu Çalışarak Sizi Anında Bilgilendirir
Binanızdaki kat sayısı, bina yüksekliği ve bağımsız bölüm sayısı gibi değişkenler oluştuğunda ya da sizin tarafınızdan değiştirildiğinde inşaat hesabı imar yönetmeliklerine göre kullanmanız gereken asansör sayısı, yangın merdiveni ve sığınak zorunluluğu gibi pek çok yönetmelik şartını projenize yansıtır ve sizi bilgilendirir.Bu sayede proje planınız için farklı versiyonlar deneyerek toplam maliyet yansımasını görebilir, proje planına karar verirken en karlı modeli kolayca bulabilirsiniz.
Yapı Türü ve İl - İlçe Seçiminize Göre Hesaplamalarını Özelleştirir
Projenizin yapı türünü seçtiğinizde inşaat hesabı bu seçime göre hesaplama metriklerini otomatik oluşturur. Benzer biçimde projenin gerçekleştirileceği il ilçe bilgisini girdiğinizde ilgili bölgedeki güncel saha fiyatlarını otomatik olarak hesaplamanıza yansıtarak size en tutarlı maliyet hesabını üretir.
Malzeme Türü ve Marka Seçimi ile Esnek Hesaplama Yapar
İnşaat hesabı ile projenizde kullanacağınız fayans, döşeme, kapı kolu, batarya, boya, elektrik teçhizatı gibi tüm bileşenler için farklı malzeme türleri ve markaları arasından seçim yaparak maliyetlerinizi yönetmeniz mümkündür.Bu sayede bölgedeki daire standartlarına göre piyasa koşullarına en uygun ve en rekabetçi projeyi oluşturmanıza yardımcı olur.
Sorularınız mı var?
Bizimle İletişime Geçin