İçindekiler

İnşaat Maliyeti Giderleri Nasıl Yönetilmelidir?

Şantiye, insanların barınmaları için veya ihtiyaçlarını karşılamak için yapılacak yapıların üretildiği ve imal edildiği alanlardır. Şantiye içerisinde birçok bölüm bulunur. Bu bölümlere iş kalemleri denir. İş kalemi bir uygulamayı ifade eden tanımdır. İş kalemleri birbirleri ile bağlantılıdır. Bir uygulamanın başlaması için bir önceki uygulamanın bitmesi gerekir. Bu süreçler program halinde olması gerekir. İnşaat işlerinin bir program dahilinde yapılmasına iş programı denir. İş programları projenin düzenli bir şekilde programlı bir şekilde ilerlemesini sağlar. İş programlarında her bir birime ait bitirilip teslim edilmesine kadar olan süreç için maliyetler mevcuttur. Bu maliyetler hakediş olarak tanımlanır. Hakediş bir işin başlangıç ve bitişine kadar olan süreçteki maliyetlere denir. Hakedişler yapılırken taşeron firma ya da klasik küçük çaplı şantiyelerdeki müteahhitler gelirler ve giderleri düzenli bir şekilde yönetmesi gerekir. Gelir-gider yöntemi, büyük firmalarda muhasebeci ve kontrol mühendisi aracılığı ile yapılırken küçük firmalarda ise muhasebeci ve müteahhit aracılığı ile yapılır. Müteahhit inşaat sürecinde her birim giderleri muhasebeye bildirmesi gerekir. Bir fatura varsa bunu da iletmesi gerekir. Bu durumda bazen yanlış anlaşılmalar ve karışıklıklar ortaya çıkmaktadır. Bu noktada İnşaat Hesabı sizlere önemli destek sunmaktadır. İnşaat Hesabı gider yönetimi sayesinde şantiyede oluşan giderleri, faturaları, işçilerin maliyetlerini ve çalışan maliyetlerini düzenli bir şekilde kendiniz bir müteahhit olarak yönetebilirsiniz. Telefonunuzdan faturaları girerek ve ani gelişen giderleri girerek sonrasında muhasebeci ile bu giderleri yönetebilirsiniz. Aynı şekilde muhasebede giderleri basit bir şekilde İnşaat Hesabı Gider Yönetimi bölümünde yapabilir. Şimdi genel bahsettikten sonra gelir gider yönetimini insaathesabi.com aracılığı ile daha detaylı anlamaya çalışalım.

İnşaat Hesabı Nedir?

İnşaat maliyeti 100’e yakın kategori 1000’lerce iş kalemi demektir. İş kaleminin çok olması ve değişken olması bizleri zorlamaktadır. İnşaat Hesabı ile kafa karışıklığından kurtarmak için hazırlanmış güçlü bir altyapıya sahip bütçe hesaplama yazılımıdır. İnşaat Hesabı ile inşaatta kullanacağını malzemeleri seçebilir, işçilik ve malzemelerin birim fiyatlarını değiştirip kendi fiyatlarınızı kullanabilirsiniz. Tüm harcamaları anında sisteme ekleyebilir, taşeronlara ve ustalara yapılan ödemeleri yönetebilirsiniz.Gelişmiş raporlama seçenekleri, toplam maliyet ve şantiye giderlerini inceleme imkanı sunar. Ücretsiz denemek için web sitemizi ziyaret edebilir yada ios ve android tabanlı telefonlarınıza uygulamayı indirebilirsiniz.

İnşaat Hesabı Link:https://insaathesabi.com/

İnşaat Hesabı’nı Kimler Kullanabilir?

İnşaat Hesabı şantiyede ihtiyacınız olan durumlar incelenerek yapılan bir programdır. Öncelikle kendi şantiyelerimizdeki sorunları irdeleyip bunlara çözüm bularak İnşaat Hesabı maliyet programını oluşturduk. Yapmış olduğumuz program çevremizde de ilgi görünce böyle bir site yapmaya karar verdik. Şuan herkesin kullanımına açık bir haldedir.

Çok büyük şantiyelerde herşey düzenli gidiyor olabilir. Gelen ödemelerin bir tarihi vardır. Birde böyle düzenli olmayan her ay şantiyede aniden para harcanabilecek durumlar vardır. Örneğin, bir usta ihtiyaç olmasından ötürü 300 TL para istemiş olsun. Bunu kaydetmeniz gerekmektedir. Bunu nasıl yapacaksınız? Bu da büyük bir soru işaretidir. Sonrasında bir malzeme alınabilir. Bunu da kaydetmeniz gerekir. Bunun gibi ani gelişen alınması gereken malzemeler veya verilmesi gereken ücretler olabiliyor. Bu tarz giderleri banka yoluyla çözmekte zordur. Aylık olarak ödeme yapılması zor olacaktır. Çünkü ani gelişen programda olmayan şeylerdir. Birçok müteahhit bu tarz ödemeleri kara defter adı verilen defterlerinde not ederler. Fakat bu çok eskide kalan bir durumdur. Bunun haricinde not alıp sonra bilgisayar üzerinden excel dosyasına geçirenlerde olabiliyor. Muhasebeye bildirip whatsapptan gönderende olabiliyor. Bu tarz yapılan işlemler zahmetli ve hata payı olan eksik yazılma olasılığı olan işlemlerdir. Biz sizlere bu yazımızda İnşaat Hesabı sayesinde bu giderleri ya da gelirleri nasıl tutarsınız bunları anlatacağız.

Piyasadaki Diğer Programlar Nasıldır?

Piyasadaki diğer programlarda bulunan teknik detaylar sizleri yorabilir. Hakediş, virman, komisyon vs. birçok işlemin anlamları vardır. Bunları anlamak ve ilgilenmek sizi yorabilir. Biz bu işi bir müteahhit veya şantiyeci olarak şantiye ortamında nasıl çözeriz bunu göstereceğiz. Tabiki burada şunu söylemekte fayda var. Girdiğimiz değerler sonucu biz, şu kadar para harcadın diye rapor almayacağız. İnşaat Hesabı’nın vermiş olduğu rapor detaylı bir rapordur. İstediğiniz gibi bölümlere ait harcamaları görebileceksiniz. Tabiki buradaki bölümlere ait değerleri siz kendiniz gireceksiniz. Sonrasında program sizlere bölüm bölüm değerleri harcamaları verecektir. Bunun yanında diğer aylarda yapılacak ödemelerde sizlere referans olacaktır. Önlem alma durumunuz olacaktır. Bununla beraber ustalara ne kadar para verdiğinizi bileceksiniz. Böylelikle ustaları kontrol edebileceksiniz. Bunun yanında İnşaat Hesabı üzerinden gelen faturaların fotoğraflarını çekip yükleyebilirsiniz. Çünkü bu faturalar zamanla kaybolacağından direk fotoğrafını çekip İnşaat Hesabı’na yükleyebilirsiniz. Muhasebeci size bana rapor lazım dediği zaman ise yine İnşaat Hesabı’na girip bir tuşa basarak excel dosyasını indirebiliyorsunuz. İnşaat Hesabı istenilen her mecrada kullanılabilir. Windows, mac, ios, android vb. bilgisayar ve telefonlarınızda istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz. Son olarak bu programı kullanırken hiçbir şekilde eğitime gerek yoktur. Kullanımı gayet açık ve oldukça basittir.

İnşaat Hesabı Gelir Gider Yönetimini İnceleyelim!

Programı ilk açtığınızda genel arayüz karşınıza çıkar. Sol tarafta yeni proje, projeler, hızlı gider ekle, giderler, gider kategori, gider etiketleri, çalışanlar, lisans süresini uzat, profilim ve şifreni değiştir gibi kısımlar bulunur. Karşı tarafta geçmişte yapılan projeler, lisans süresi vs. bulunur. Bizim ilgilendiğimiz alan gider yönetimi olacaktır.

Hızlı gider ekle diyoruz. Gider adını giriyoruz. Örneğin, Hasan Usta’ya yol parası yazalım. Sonrasında gider türünü giriyoruz. Bu bilgileri girmeniz önemlidir. Çünkü ne kadar KDV ödemeniz gerektiğini görebilirsiniz. Gider tarihini giriyoruz. Gider etiketini yani ne yaptığını giriyoruz. Açıklama kısmına ne yaptığınızı veya niçin bu ücreti verdiğinizi girebilirsiniz. Sonrasında girdiğiniz projelenin hangisi olduğunu, hangi şantiyede olduğunu giriyorsunuz. Sonra ustanın hangi alanla alakalı çalıştığını giriyoruz.

Gider kategorisi kısmına istediğiniz başka kategorileride işleyebilirsiniz. Son kısımda gider durumu bulunur. Ödenecek, ödendi, çalışan cebinden ödendi diye 3 kısım bulunur. Örneğin, ödendiyse ödendi yazın. Fakat haftaya bir ödemeniz olacaksa ödenecek işaretleyin. Eğer ödeme başkası cebinden ödeniyorsa çalışan cebinden ödendi olarak işaretleyin. Biz burada ödendi olarak seçelim.

Örneğin, bir beton dökümüne ait fatura olsun. Bu kısımda faturayı burayı ekleyebilirsiniz. Bu senette olabilir bir kağıtta olabilir. Sonrasında kaydet diyerek gideri kaydediyoruz.

Burada yukarıda anlattığımız gibi tüm girdiğiniz giderler gözükür. Eklendikçe alt alta yazılır. Raporları almadan önce gider kategorisini inceleyelim.

Bu bölümde farklı farklı bölüm oluşturabilirsiniz. Yeni ekle diyerek gider kategorisi ismini yazıyoruz ve oluşturuyoruz.

Gider etiketleri kısmında da malzeme, işçilik ve diğer bölümler bulunur. Bunun yanında sizlerde bölümler ekleyebilirsiniz. Çalışanlar kısmında çalışanların, görevlilerin, ustaların, kalfaların, farklı farklı inşaatlar için istediğiniz birime kaydedebilirsiniz. Burada sorumluluk verdiğiniz kişiye giriş açarak tüm giderleri buraya yazmasını isteyebilirsiniz. Tüm fatura ve giderler sizin adınıza yükler ve sizde sisteme girip takip edebilirsiniz. Sonra yetki verilen usta insaathesabi.com adresine girerek düzenleme yapabilir.

Yetki verilen ustanın karşısına sadece gider ekleme bölümü çıkar. Burada müteahhit yerine tüm giderleri girebilir. Buraya kadar anlatılan kısımları mobil uygulamamız sayesinde de yapabilirsiniz. Rapor aldığınız zaman rahatlıkla muhasebe görevlisi olan kişi rapordan değerleri görebilir. Rapor excel formatında çıkar. Örneğin, filtreden KDV diyerek ödenecek KDV diğerlerini görebilir. Tüm kategoriler için KDV değerlerini görebilir. Örneğin, firma adı girerek yapılacak ödemeleri görebilirsiniz. Aylık olarak ne kadar ödediğini görebilirsiniz veya ustaya ödenmesi gereken ücretleri görebilirsiniz.

Daha detaylı gider yönetimini incelemek istiyorsanız aşağıdaki linkten gider yönetimi ile alakalı anlatım videomuzu izleyebilirsiniz.

Gider Yönetimi Video Linki: https://www.youtube.com/watch?v=BuyGLKNm5Vk

İnşaat Hesabı’na nasıl kayıt olunur?

Aşağıda vermiş olduğumuz linkten ücretsiz kayıt olabilirsiniz. Dilerseniz sürümlerden bir tanesini satın alıp programı kullanabilir ve raporlarınızı kolaylıkla bulabilirsiniz. Bu anlattığımız ayrıcalıklara uygun fiyatlarla sahip olabilirsiniz.

İnşaat Hesabı Link: https://insaathesabi.com/